Loddekurs: Fra skepsis til mestring

Forrige onsdag hadde vi gleden av å arrangere loddekurs for barn på Reaktor 51, og det ble en stor suksess! Kurset, som var åpent for barn fra femte trinn og oppover, samlet omtrent like mange jenter som gutter. Det var fantastisk å se entusiasmen og engasjementet hos deltakerne – både i arbeidet med å lære nye ferdigheter og i gleden over å skape noe med egne hender.

I løpet av kurset fikk barna lodde på en pære og lysbryter, alt på et spesialdesignet kretskort formet som en “R”. Dette ga dem en unik introduksjon til elektronikkens verden på en morsom og lærerik måte. Etter at loddingen var fullført, kunne de stolte vise frem sine kreasjoner – en lampe som lyste opp ved trykk på en knapp, loddet helt på egenhånd!

Selv om noen var litt skeptiske i starten – det er jo tross alt snakk om veldig varme loddekolber – vek skepsisen raskt da skapergleden tok over. Det var flott å se hvordan alle barna tok til seg informasjonen og håndterte komponentene på kretskortet som ekte proffer.

For å sikre en trygg og god opplevelse, startet vi selvfølgelig med en grundig gjennomgang av HMS-regler. Vi forklarte hvordan man trygt bruker loddeutstyr og hva man skulle gjøre i tilfelle noe gikk galt. Med denne kunnskapen i bakhodet kastet barna seg ut i loddingen med full entusiasme.

Vi er utrolig stolte av alle deltakerne, som virkelig viste at de hadde evnen til å mestre en avansert oppgave – og at de i tillegg hadde det gøy underveis! Dette er bare ett av mange flere spennende kurs og verksteder her hos oss i høst. Vi gleder oss til å se hva disse unge, kreative hodene vil skape fremover. 

Takk til IngeP for design av kretskort og loddekurs for voksne i vår!