Prosjekt #5 – LED-box

Når vi skal lage noe nytt og spennende hos oss, så tar det alltid litt tid å finne ut hvordan vi skal lage noe på best og enklest mulig måte. Dette prosjektet startet ved en tilfeldighet, noen trengte et lysskilt, de hadde 2 timer på seg.

Lyskiltet så slik ut:

(Bilde av MENINGSLØST)

Vi ønsket noe som var mer lukket og etter noen runder i en Box-generator på nett (Boxes.py) ente vi opp med en skisse som så slik ut.

Noen små tilpasninger av fila var nødvendig, samt å legge til en tekst. Vi liker veldig godt fonten BUDMO JIGGLER, fra dafont.com

Nå var filen klar til å kuttes i laserkutteren.

Vi kuttet også en plate som var litt mindre enn boksen i Opal hvit akryl. Denne skal brukes til å slippe lyset gjennom hullene i bokstavene, samtidig som den skjuler hva som bak.

(Bilde av laserkutting)

Når alle delene var klare var det på tide å lakkere de med spraylakk fra Biltema. Vi brukte matt svart på disse boksene.

(Bilde av lakkering)

Elektronikk

Vi har valgt å benytte en ESP8266 til å kontrollere lysene, ved hjelp av WLED. Dette er et system som har fungert veldig bra og som er rimelig enkelt å montere. Litt lodding kreves, men ikke verre enn at de fleste klarer dette med litt assistanse. En led-stripe med 16 lysdioder av typen WS2812B loddes sammen med ESPen og en gammel USB-kabel.

(Bilde av alt loddet sammen)

Montering

Denne boksen krever litt tålmodighet ved montering, men resultatet blir bra. Vi har benyttet vanlig trelim til å montere, og da er det viktig å ikke ta for mye lim for å unngå lang herdetid. Lim sammen bunn og bakplate først, deretter sidene.

(Bilde underveis i limingen)

Lim så på fronten til slutt. Lokket kan du selv velge om du vil lime, eller ha muligheten til å åpne for å vise fram hvordan lyset fungerer! 🙂