Prosjekt #1: Logo

Det å lage en logo helt fra bunnen av er ingen enkel prosess. Den er tidkrevende og mange tanker ligger bak. Vi har vært så heldige å få hjelp av Mads som er designer av yrke.

Det første vi måtte gjøre var å samles til en idemyldring. Hva var det vi ønsket oss. Hvordan skulle den se ut. Hvor skulle den brukes. Hva skulle den representere.

Vi møttes hjemme hos en av medlemmene en sen oktoberkveld for å myldre, og alle hadde ønsker, ideer og tanker som måtte ned på papiret.

Noen av ideene som dukket opp denne kvelden

I slutten av oktober hadde vi vårt første utkast klart

Ny runde med gjennomgang og tanker rundt det vi hadde foran oss, og i november hadde vi nok et utkast klart

Nå var vi nesten fornøyd, men noen endringer måtte til for at vi skulle ha den klar og slik vi alle ønsket oss. Så i desember fikk vi det som ble den endelige logoen vår! 🙂

Logo i Svart/hvit
Logo i farger

Alt i logoen symboliserer noe:

R: Mutter
E: Kretskort
A: Søm *
K: Saks med mønster
T: Brett **
O: Fargepalett
R: Mutter
5: Kretskort
1: 3D ***

* Hadde opprinnelig en søm, men denne vistes ikke godt nok.
** Hadde opprinnelig en brett, men denne kom ikke godt nok fram.
*** Skulle være i 3D, men denne fungerte ikke i bruk.

Men en logo er ikke bare en logo, for vi måtte ha en bakgrunn som kunne brukes også, enten sammen eller for seg selv.

Denne bakgrunnen var ikke helt tilfeldig den heller, for her har vi prøvd å fylle opp med symboler for hva vi tror vil bli brukt i lokalet. Maleflekk, tannhjul, søm, sikkerhetsnål, 3D-printer, garn, mutter, nål, skiftnøkkel og saks.

Og et slagord fikk vi med det samme “// Reaktor51.no / Skaperverksted for alle //“. Dette skulle få fram adressen til hjemmesiden vår i alle sammenhenger, samt vise hva vi var og hvem vi var for.

Når logoen var på plass, så manglet bare en fysisk logo å henge opp på veggen, for det måtte vi ha! Siden vi hadde CNC-fres så var det naturlig at denne måtte ut i treverk, for så å lyssettes.

Når alle bokstavene var frest ut måtte alt av led og kabler monteres på baksiden. Ved koblingen mellom bokstavene sitter et lite kretskort med en kondensator. På baksiden av hullet i O’n har vi printet en kopp for å stoppe at lys skal blø igjennom når vi har fargepaletten i forskjellige farger.

Selve styringsenheten er en Raspberry Pi Zero Wifi, denne lar oss styre alle lysene individuelt. Alt går på 5V strøm. Selve styringen er programmert av Marius som har gjort koden tilgjengelig på vår egen Git for gjenbruk til andre prosjekter.

En test viser at alt er good to go, så da gjenstår bare å montere på skinne og henge den opp på veggen i arbeidsrommet.

Vi er veldig stolte over logoen vår, og dens muligheter.